August 5, 2016

15 Perkara Tentang Ostematrix




Soalan & Jawapan OsteMatrix
__________________________

1. Kalau kanak2 umur brp boleh start bg oste?
*Ostematrix dibuat utk individu dewasa (18 ke atas). Kanak2 ambik sumber kalsium drp mealshake. 16 tahun dah boleh ambik oste*

2. Adakah had maksimum untuk mengambil oste ?
*Bergantung kepada keperluan individu. RDA sarankan 1000mg sehari (4 biji). Jika ada masalah tulang/rapuh/slip disc/patah etc boleh ambik lebih.*

3. Berapakah pengambilan yang sesuai atau had untuk wanita hamil mengambil oste ?
*4 biji secara tetap setiap hari. Ambil lebih lebih bagus sebab ada banyak faktor badan tak dapat serap khasiat sepenuhnya kalsium tu. Ambil juga ESP.*

4. Warga emas makan ostematrix, dada sakit, apa tandanya?
*Kena tahu keadaan kesihatan dia. Ada ambil ubat hospital atau dah ada penyakit?*

5. Masa terbaik untuk makan oste.
*2 biji pagi. 2 biji malam*

6. Untuk kes accident yang patah2 tulang tu, sejauh mana oste blh membantu.
*kalsium akan masuk ke dalam tulang dan mineral lain akan bantu tambah ketumpatan tulang. Sama macam keadaan biasa juga*

7.Ada kaitan ke makan Ostematrix untuk bantu lancarkan edaran darah dan bantu dlm hubungan suami isteri?Ada suami yang ambil dan dapat kesan 'mengeras' di bahagian sulitnya.
*Positif atau negatif ni? Ya. Kalsium bantu utk kuatkan otot.*

8. boleh ke up kan dos pengambilan oste jika sakit gigi ketika hamil.

*ya. Boleh up kan dos. Ambil Vita C jgk.*

9.bagaimana Ostematrix ni bantu tido lena dan mudahkan pelawasan smpi org sembelit pun disarankan ambil Oste.
*Kalsium diperlukan oleh otot manusia dlm setiap pergerakan. Jika orang tu stress, oste bantu utk relief contraction of muscle. Dia tidur lebih lena.*
*Otot di bahagian usus tu yg kawal pergerakan najis. Najis tu tak berubah. Tapi otot tu yg lebih mudah dikawal. Maka, senang membuang*  
Banyakkan ambil makanan byk serat.

10. Ada tak kesan sampingan jika oste diambil secara berlebihan?

*Dah ramai pengguna Shaklee yg ambil lebih drp 4 biji/hari. Dah berpuluh tahun ambil. Mereka buat test, tiada masalah batu karang etc.*
*Shaklee ada landmark study utk pengguna yang dah lebih 20 tahun. Tiada masalah kesihatan.*

11. Bagaimana oste membantu dalam mengurangkan masalah gastrik.
*gastrik ni sebab acidity perut tinggi. Kalsium ni alkali. Ia akan meneutralkan perut. Ia juga legakan otot2 perut. Kalau gastrik, ambil Oste + ESP *

12. Doc maklumkan kepada cust saya, ostematrix shaklee akibatkan batu karang, adakah sebarang kajian dari shaklee ttg ini?
*mungkin doc maksudkan kalsium di pasaran secara keseluruhan. Rujuk gambar clinikal study/carta. Kalsium diserap oleh darah dan digunakan oleh badan. Kalau tak digunakan oleh badan, barulah ada masalah sperti jadi batu karang etc. Dalam kalsium Shaklee ada mineral lain yg bantu kalsium diserap sepenuhnya.*

13. Apakah vitamin yg TIDAK BOLEH diambil bersama-sama oste.
*semua boleh ambil. Makanan lain pun. Tapi elakkan ambil kafein serentak dgn kalsium.*

14. Jika hamil kembar, adakah ibu perlu upkan dos oste? Jika ya, brp?
*Ya. Boleh upkan dos. Maybe 6 biji sehari.*

15. Brp biji Oste perlu diambil bg ibu yg bf & hamil pada waktu yg sama?terutama kalau x amik sumber kalsium yg lain.
*Rujuk no 3*



Safeni Feni
SMS | Telegram | Whatsapp: 01115672780
Email: feni8683@gmail.com




No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda. Terima kasih.