October 18, 2016

Cara Masukkan Status FB Ke Dalam Blog

Alhamdulillah hari ni belajar sesuatu yang baru lagi. Best dan nikmatnya. Maybe pada orang lain ianya dah terlalu biasa. Tapi bagi Mak Jemah yang newbie walahaaaa. Happynya.


Ini adalah salah satu posting yang boleh link terus masuk blog. Secara tak langsung mengundang visitor untuk ke FB kita. Kalau nak orang ramai kunjung ke fanpage pun boleh juga.

Percubaan untuk Profile FB


Ini untuk FanPage   Sihat Lagi Menawan


Alhamdulillah  satu lagi ilmu yang kena praktikkan selalu. Kalau tak praktikkan mungkin akan hilang.


Macam mana nak masukkan status FB di entry blog ?

Jom ikuti step di bawah ok ?

1) Buka FB profile kita kemudian pilih yang mana kita nak masukkan dalam entry.



2) Klik V yang sebelah kiri seperti dalam gambar di atas.


3) Akan keluar satu box macam gambar di bawah. Jadi copy semua yang ada dalam box.


4) Masukkan ke dalam blog. Pastikan Compose di ubah kepada HTML


5) Bila dah siap paste akan jadi seperti dibawah.


6) Klik kembali Compose, akan jadi macam ni. Adjustla nak letak tengah ke, kiri atau kanan.



7) Tadaaaa. Dah siap. Best kan ?


Selamat mencuba dan semoga berjaya. 

Mak Jemah tersangat happy hari ini sebab baru pandai buat ni jadi rasa nak share dengan orang yang sama newbie macam Mak Jemah. Kihkihkih.





No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda. Terima kasih.

Subscribe blog ini


Hubungi Safeni

Name

Email *

Message *

Instagram