August 10, 2017

ALFALFA SEBAGAI RAJA TUMBUHAN DAN KEBAIKANNYA


Alfalfa adalah suplemen wajib setiap hari untuk Feni. Mula mengamalkan Alfalfa sebab nak menyusukan Adik Rayyan. Masa tu susu drop dan memang sangat stress. Bila kerja ni kadang-kadang masa tak menentu. Jadi mencari macam-macam suplemen untuk membantu dalam meningkatkan susu.

Selepas mengamalkan Alfalfa Shaklee ni rasa macam best sangat sebab susu semakin hari semakin meriah malah badan pun rasa cergas je. Tau lah bila dah bekerja ni memang akan berada dalam tekanan. Bila tertekan kita akan mudah rasa penat dan letih. Ini adalah salah satu faktor penyebab susu merudum. Jadi google punya google akhirnya jumpa pasal Alfalfa ni.

Tak sangka sampai hari ni masih mengamalkan Alfalfa sebagai suplemen harian. Jom tengok apa yang best sangat pasal Alfalfa ni.



Alfalfa adalah sejenis tumbuhan yang akar tunjangnya 6 meter ke dalam tanah. Jadi ia menyerap segala zat dan mineral melalui akarnya. Alfalfa atau nama scientificnya "Medicago Sativa". Merupakan tumbuhan yang tergolong dalam kumpulan kekacang. Secara fizikalnya Alfalfa ni dapat tumbuh setinggi 1 meter dan mempunyai bunga kecil berwarna ungu. Akarnya pula boleh menjangkau kedalam tanah sedalam 4.5 hingga 6 meter. Maksudnya akar lebih panjang dari batangnya. 

Alfalfa nie mempunyai keistimewaan untuk menyerap zat mineral yang jauh ke dalam tanah dan jarang ditemui di permukaan tanah, Oleh sebab itu, orang arab memberi nama tumbuhan ini sebagai "Bapa Tumbuhan" atau dalam bahasa arabnya "Alfalfa".

KEBAIKAN ALFALFA




Alfalfa ni sesuai diamalkan oleh sesiapa saja. Mereka yang mementingkan kesihatan memang disarankan mengamalkan Alfalfa sebagai makanan tambahan harian. Ibarat macam jamu atau makjun untuk orang dulu-dulu. Ianya lebih moden sebab telah diproses dan dijadikan tablet kemudian dibotolkan supaya dapat mengekalkan kesegaran kualiti Alfalfa tersebut.




ALFALFA boleh didapati dalam set-set Shaklee iaitu :-




TESTIMONI ALFALFA

TESTIMONI 1: Parut Jerawat Hilang dan Pudar

TESTIMONI 2 : Dianggap Jamu Moden


TESTIMONI 3 : Membantu Proses Untuk Kurus


Saya amalkan dan saya share dengan orang lain. Sekiranya anda juga berminat untuk mencuba Alfalfa Shaklee atau set-set Shaklee yang lain bolehlah menghubungi Feni.


Safeni Feni
Shaklee ID : 1193591
SMS | Telegram | Whatsapp: +601115672780
Email: feni8683@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Tinggalkan komen anda. Terima kasih.

Subscribe blog ini


Hubungi Safeni

Name

Email *

Message *

Instagram

Arkib Blog